Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Waarom hangt dit stadje vol met regenboogvlaggen?

Het Spaanse stadje Villanueva de Algaidas ziet er opeens hartstikke vrolijk uit. Het hangt helemaal vol met regenboogvlaggen.

Protest

Eerst hing er alleen een grote regenboog vlag bij het stadhuis. De gemeente wilde hiermee laten zien dat ze meedoen aan Pride. Dat is een groot evenement om op te komen voor de rechten van de LGBTQ+gemeenschap.

Wat is LGBTQ+?

Misschien heb je deze letters weleens voorbij zien komen. Het is een afkorting die staat voor mensen die bijvoorbeeld lesbisch, homo, bi of transgender zijn.

Pride Month is bedacht om aandacht te vragen voor de rechten van deze mensen. In Nederland is dat ook altijd een groot feest dat ieder jaar wordt afgesloten met het een grote optocht. Dit jaar gaat die niet door in verband met het corona-virus.

Drie inwoners van Villanueva de Algaidas waren het niet eens met de regenboogvlag bij het stadhuis. Na hun protest werd de vlag weggehaald. Maar een voormalige inwoner van het stadje liet het er niet bij zitten. Hij had toevallig nog meer dan 400 regenboogvlaggen liggen.

De man deelde de vlaggen uit en er waren veel mensen die er een wilde. Daarom hangt de stad nu vol met vlaggen.