Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote zorgen om shorttrack-kampioen Lara van Ruijven

Het gaat niet goed met Lara van Ruijven. Ze is één van de beste shorttracksters van de wereld en ligt in coma in een ziekenhuis in Frankrijk.

Lara van Ruijven was met het Nederlandse shorttrackteam op trainingskamp toen ze plotseling erg ziek werd. Ze moest naar het ziekenhuis en daar ging het steeds slechter met haar. Lara moest twee keer geopereerd worden en ligt inmiddels in coma op de intensive care.

Lara van Ruijven is 27 jaar. Je kunt haar misschien kennen omdat ze in 2019 wereldkampioen werd op de 500 meter. Ook won ze een bronzen medaille op de Olympische Spelen met het Nederlandse team.

Het shorttrackteam leeft enorm met Van Ruijven mee. Woensdag begonnen haar ploeggenoten een steunactie via social media, met de hashtags #panterlara en #staystrong.

Yara van Kerkhof
@yaravkerkhof
Hou vol lieve Laar! Vecht zoals jij dat kan ❤️🙏🏻 #panterlara #staystrong
8 maanden geleden
Sjinkie Knegt
@sjinkieknegt
Keep fighting World Champion ❤ #panterlara #staystrong
8 maanden geleden

De artsen verwachten niet dat de situatie binnenkort beter zal worden.

Haar familie en vriend zijn bij Lara in het ziekenhuis. Ook het Nederlandse shorttrackteam blijft in Frankrijk om hun zieke teamgenoot te steunen.

Bekijk ook