Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Formule 1 is weer begonnen (en Verstappen valt uit)

Het heeft even geduurd, maar de Formule 1 is weer begonnen. Vandaag is de eerste grand prix van het seizoen.

Verstappen

In Oostenrijk startte Max Verstappen vanaf plek 2. Voor de Nederlander werd het geen feestelijke dag. Na 11 rondes moet hij opgeven vanwege technische problemen. Valtteri Bottas reed vanaf het begin op de eerste plek en ging ook als eerste over de finish.

Verslaggever Noortje keek de wedstrijd samen met racefans. Je ziet het in de video hierboven.

De Formule 1 had eigenlijk al maanden geleden moeten beginnen en in mei zouden de coureurs zelfs in Zandvoort racen. Dat ging vanwege corona niet door.

De Formule 1 is een van de eerste grote sporten die na de corona-maatregelen weer groot uitpakt. Tamara ging langs bij een Formule 1-kenner. Die vertelt waarom juist deze sport weer kan beginnen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vind jij het leuk dat de Formule 1 weer is begonnen of maakt het je helemaal niets uit? Reageer op de stelling:

559
Het is leuk dat de Formule 1 weer is begonnen.
Eens62.4%
Oneens37.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

In maart maakte Benjamin al een Uitgezocht over de Formule 1. Hij vroeg zich af of Max Verstappen dit jaar wereldkampioen kan worden:

Uitgezocht over Max Verstappen

Bekijk ook