Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen ruimen zwerfafval op voor zakgeld

Kinderen in Haarlem kunnen vanaf deze week extra geld verdienen door de wijk op te ruimen. Door zwerfafval te prikken krijgen ze geld dat ze kunnen uitgeven aan leuke dingen.

Veel kinderen die meedoen met het project, hebben thuis niet zo veel geld. Veel van hen gaan niet op vakantie. Met afval prikken zijn ze gezellig bezig met andere kinderen en krijgen er ook nog voor betaald.

Volgens de wet mag je pas een bijbaantje hebben als je 13 jaar bent. Ben je jonger? Dan kun je geld verdienen met klusjes zoals afval prikken of auto's wassen. Natuurlijk kun je ook zakgeld krijgen van je ouders.

Op de basisschool krijgen twee van elke drie kinderen zakgeld. Kinderen in groep 7 en 8 krijgen meestal zo'n 2 of 3 euro per week.

Veel van de kinderen die meedoen aan het project sparen voor iets leuks. Volgens de bedenkers van het project is het belangrijk dat kinderen met geld om leren te gaan.

30 euro

De kinderen krijgen 2 euro 50 per keer dat ze zwerfafval opruimen. Het maximale dat ze kunnen verdienen is 30 euro.

376
Doe jij weleens klusjes voor geld?
Ja55.1%
Nee44.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken