Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Populaire planeet Mars heeft al een volkslied

Mars is populair deze maand. Er vertrekken maar liefst drie raketten die kant op. De VS, China en de Verenigde Arabische Emiraten vliegen naar de rode planeet. En dat is nog niet alles. De planeet heeft ook al een volkslied!

Het volkslied is geschreven door operazanger Oscar Castellino. Hij wilde dat het een positief lied zou worden, waarin de reis naar Mars een doel is van alle mensen. En het moest herkenbaar zijn.

Om mee te kunnen zingen heb je korte zinnen nodig, dus die heb ik gemaakt. Het is makkelijk, zodat iedereen kan meezingen.

Oscar Castellino

Hartstikke leuk zo'n volkslied, maar een volk heeft Mars natuurlijk nog niet. De drie raketten vliegen allemaal zonder bemanning naar de planeet.

Voor de toekomst hebben de landen andere plannen. Dan willen ze er wel met mensen naartoe vliegen. De Verenigde Arabische Emiraten wil bijvoorbeeld dat er over honderd jaar zeker duizend mensen op Mars leven.

Benjamin zocht eerder al uit of zoiets mogelijk is. Je ziet het in deze Uitgezocht:

Uitgezocht over Mars
415
Zou jij op Mars willen wonen?
Ja22.5%
Nee77.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook