Amerikanen willen TikTok misschien verbieden

De Amerikaanse regering doet onderzoek naar TikTok. De populaire app wordt gemaakt door een Chinees bedrijf en de Amerikaanse regering is bang dat persoonlijke informatie via de app wordt gedeeld met de Chinese regering.

De Amerikanen willen binnen een paar weken duidelijk hebben of de app veilig genoeg is. Volgens politici kan het zijn dat er anders een verbod komt op de app.

Verbod

In India is TikTok sinds deze maand verboden. Net als tientallen andere Chinese apps. Ook daar zijn politici bang dat de Chinese regering informatie van mensen uit de apps haalt.

Nederland

Ook in Nederland wordt onderzoek gedaan naar TikTok. Hier wordt gekeken of het bedrijf goed omgaat met persoonlijke gegevens van kinderen.

Volgens de onderzoekers is het belangrijk om de gegevens van kinderen goed te beschermen. Zo moet het volgens hen voor kinderen duidelijk zijn waar ze toestemming voor geven. Ook gaan ze onderzoeken of de app toestemming vraagt van ouders.

Als blijkt dat de app zich niet aan de regels houdt, kunnen ze een boete krijgen. In Nederland lijken er geen plannen te zijn om de app te verbieden.