Arwa woont al meer dan 5 jaar in een oorlogsgebied

Arwa woont al meer dan 5 jaar in een oorlogsgebied

In het land Jemen is het al meer dan 5 jaar oorlog. Miljoenen kinderen hebben honger en veel mensen zijn op de vlucht. Door de oorlog zijn al meer dan 100.000 mensen omgekomen en corona maakt de situatie alleen maar erger.

Arwa is 9 jaar en maakt de problemen van dichtbij mee. Ze woont in de hoofdstad Sanaa. Gelukkig is het in haar buurt de laatste tijd rustig en ondanks de ellende probeert ze een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

Er zijn hier veel bombardementen geweest. Raketten en gevechtsvliegtuigen. Granaten die op huizen vallen. Maar we proberen sterk te zijn en veilig te blijven.
Arwa

Vergeleken met veel andere mensen in Jemen heeft Arwa's familie het redelijk goed. Ze hoort wel eens bommen en ziet veel kapotte huizen, maar als ze met haar neefjes en nichtjes speelt denkt ze daar niet meer aan.

Hier in Jemen hebben we ook lol. Ondanks dat er oorlog is.
Arwa

Arwa's hobby is tekenen en als je haar tekeningen bekijkt zie je goed dat het meisje heftige dingen ziet. Ze tekent de problemen van haar land en de verschrikkelijke dingen die kinderen daar meemaken. In de video zie je er meer over.