Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meer Nederlanders besmet met corona-virus

In korte tijd zijn een stuk meer Nederlanders besmet geraakt met het corona-virus. Deskundigen maken zich daar zorgen over. Ze zeggen dat iedereen goed op moet blijven letten en zich aan de regels moet houden.

Vorige week waren 534 mensen besmet. Nu zijn dat er 987. Dat is bijna een verdubbeling.

Afstand houden

De meeste mensen besmetten iemand binnen hun gezin. Maar de laatste weken besmetten mensen ook soms vrienden of kennissen. Deskundigen denken dat mensen zich minder goed aan de regels houden. Ze vergeten bijvoorbeeld 1,5 meter afstand te houden.

We hoorden eerst op het nieuws dat het heel erg goed gaat. Daardoor kunnen mensen denken: het zal wel meevallen met dat virus.

virus-deskundige Annemiek van der Eijk

De meeste mensen die nu besmet raken zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Meestal worden zij niet heel ziek van het virus. Maar omdat ze andere, oudere mensen kunnen besmetten, is dat toch gevaarlijk.

Waar?

De meeste besmettingen zijn in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. In de noordelijke provincies zijn nog steeds weinig mensen besmet.

Kinderen raken bijna nooit besmet met het virus. Als je je toch niet lekker voelt, kun je dat het beste aan je ouders vertellen. Ook kun je je als kind laten testen op het virus.

Bekijk ook