Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Marinthe heeft een eigen sup-bedrijfje

Deze zomer gaat de Jeugdjournaalbus langs bij kinderen die iets bijzonders doen. Vandaag zijn we bij Marinthe van 11 uit Dokkum. Zij is samen met haar moeder een sup-bedrijf begonnen.

Wat is suppen?

Sup staat voor Stand Up Paddle. Dat betekent staand peddelen. Als je gaat suppen sta je op een surfplank en kun je jezelf over het water verplaatsen door te peddelen.

Marinthe woont aan het water en heeft voor haar verjaardag een supboard gekregen. Ze vond het zo leuk, dat ze de sport aan meer mensen wilde laten zien.

Ik zei tegen mijn moeder: waarom beginnen we geen supverhuur?

Marinthe

Marinthe doet veel in het bedrijf. Ze maakt de boarden en peddels school en houdt bij wie er zijn geweest. Ook geeft ze uitleg aan mensen die nog nooit hebben gesupt.

278
Heb jij weleens op een sup-board gestaan?
Ja30.6%
Nee69.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Het bedrijf van Marinthe en haar moeder loopt best goed. Op sommige dagen hebben ze meerdere gasten. Toch heeft Marinthe nog genoeg tijd om zelf te suppen.

Ga jij deze vakantie ook iets opvallends doen? Stuur dan een mail naar jeugdjournaal@nos.nl en zet je telefoonnummer erbij. Wie weet komt de Jeugdjournaalbus dan bij jou langs!

Bekijk ook