Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Minister: 'Voorlopig geen nieuwe regels over mondkapjes'

Er is veel discussie over: moeten mensen boven 12 jaar op meer plekken mondkapjes dragen? De regering wil voorlopig mondkapjes niet verplicht maken op andere plekken dan het openbaar vervoer. Dat maakte de minister die erover gaat vandaag bekend.

Advies

Wel vragen ministers opnieuw een advies over mondkapjes aan het Outbreak Management Team. Dat is een groep wetenschappers die de regering informatie geeft over het corona-virus.

Vorige week werd bekend dat het aantal mensen dat besmet is met het corona-virus is toegenomen. Eerst nam het juist steeds af. Deskundigen waarschuwen daarom dat mensen zich goed aan de regels moeten houden.

Op steeds meer plekken komen meer mensen samen en houden mensen minder afstand. Onder andere de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam vroegen de regering daarom om strengere regels, zoals het verplicht dragen van mondkapjes op straat.

In veel andere Europese landen neemt het aantal corona-besmettingen ook weer toe. Daar zijn mondkapjes op steeds meer openbare plekken wel verplicht. In Frankrijk moeten mensen bijvoorbeeld verplicht een mondkapje op in supermarkten, winkels en bioscopen.

Ook in België moeten mensen vanaf morgen verplicht een mondkapje op in winkels en andere openbare gebouwen.

Bekijk ook