Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nederlandse turncoach mishandelde jonge turners

Een Nederlandse turncoach heeft toegegeven dat hij jarenlang jonge turners heeft mishandeld. Hij zou ze hebben bespuugd, uitgescholden en geslagen. En hij zegt dat hij niet de enige is die dit soort dingen deed.

Er is een onderzoek gestart naar hoe vaak dit gebeurde. De onderzoekers kijken ook of dit soort dingen nog steeds gebeuren in de turnwereld.

Eerder vertelden oud-turners al over wat hen tijdens trainingen allemaal is overkomen.

Kinderen slaan, spugen, uitschelden en dat elke dag. Hij deed dingen met kinderen die niet mogen.

oud-turnster Stasja Köhler

De turncoach die nu in het nieuws is, was de coach van Stasja Köhler. Hij trainde ook andere topturnsters en heeft nu voor het eerst toegegeven wat hij heeft gedaan. Hij zegt dat hij zeg enorm schaamt voor wat hij heeft gedaan en dat het op geen enkele manier is goed te praten.

Gymnastiekbond KNGU is erg geschrokken van de uitspraken van de coach.

We schrikken ervan en het doet ons pijn. We vinden het gewoon verdrietig en we willen absoluut dat het nooit meer gebeurt.

KNGU

Oud-turnster Stasja Köhler vindt het goed dat er nu een onderzoek komt, maar ze zegt dat het al veel eerder had moeten gebeuren. Dan zou er volgens haar een hoop leed zijn voorkomen.