Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Shahad en haar zusje krijgen bijna geen eten

In vluchtelingenkampen in Syrië dreigt een ramp te gebeuren. Noodhulp zoals voedsel, water en nieuwe kleding komt niet aan. Dat komt doordat bijna alle grenzen in Syrië dicht zijn. Hulporganisaties maken zich grote zorgen.

Het is in Syrië al jarenlang oorlog. Het leger van president Assad vecht tegen groepen die tegen hem zijn. Ook Rusland en Verenigde Staten zijn betrokken bij de oorlog.

Veel mensen zijn gevlucht voor de gevechten en wonen in opvangkampen vlakbij de Syrische grens. Sinds kort zijn bijna alle grensposten daar dicht en daardoor krijgen veel vluchtelingen geen voedsel en kleding. Alleen de kampen in het gebied waar president Assad de baas is, krijgen nog noodhulp.

Hulpverleners zijn bang dat de noodhulp niet wordt verdeeld over alle andere kampen in Syrië.

Shahad en haar zusje wonen in een van de andere vluchtelingenkampen. Voor hun is het leven daar erg zwaar.

We hebben het heel moeilijk. Hulp bereikt ons niet. We hebben eten en drinken nodig.

Shahad

Iemand anders in het kamp vertelt dat ze alleen brood hebben. Ze krijgen geen beleg en ook nooit groenten.

Shahad, haar zusje en alle andere vluchtelingen hopen dat de grenzen binnenkort weer open gaan. Het is bijna Offerfeest en de zusjes hopen dat ze dat kunnen vieren met eten en nieuwe kleding.