10.000 neppe merk-schoenen ontdekt en vernietigd

In de buurt van Alphen aan den Rijn zijn in drie loodsen en een zeecontainer meer dan 10.000 nagemaakte Nike-schoenen gevonden.

Er werd lange tijd onderzoek gedaan door een team van de Belastingdienst. Zij sporen fraudeurs op. Een man van 37 jaar is aangehouden. De onderzoekers denken dat hij al jaren nep-merkschoenen verkocht. Dat is verboden.

Verboden?

Nep-merkkleding lijkt net echt, maar is nagemaakt en daardoor veel goedkoper. Het kopen en verkopen van nagemaakte merkschoenen en kleding is strafbaar.

Dat komt omdat het merk de rechten heeft op een ontwerp. Ook maakt een merk vaak veel dure reclames. Zij willen dan niet dat anderen hun spullen precies zo namaken en daar geld mee verdienen.

De neppe merk-schoenen worden vernietigd. Dat lijkt zonde, maar volgens de onderzoekers is het de enige manier om te zorgen dat de nep-spullen niet meer worden doorverkocht.

Op het filmpje hieronder zie je hoe het team van de Belastingdienst de neppe merk-schoenen ontdekten:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nep-merkkleding wordt ook vaak via Instagram verkocht. Eerder maakten we daar deze video over:

Nep-merkkleding steeds vaker via Instagram verkocht

Bekijk ook