Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het Offerfeest is begonnen, slagerijen hebben het druk

Moslims in Nederland vieren de komende drie dagen het Offerfeest. Dat is samen met het Suikerfeest het belangrijkste feest in het islamitische geloof.

Het feest begon vandaag na zonsopkomst. Veel moslims gaan dan naar de moskee om te bidden. Ook hebben slagerijen het heel druk, want bij het feest hoort schapenvlees. In de video hierboven zie je Yigit. Hij helpt zijn broer in de slagerij.

Tijdens het Offerfeest herdenken moslims een verhaal dat in de Koran staat, het heilige boek van het islamitische geloof. In dat verhaal wordt een schaap geslacht. Daarom wordt tijdens het Offerfeest vaak schaap of lam gegeten.

Door het corona-virus is het feest dit jaar anders dan normaal. In de moskee moet iedereen 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Op sommige plekken konden mensen buiten bidden. In Rotterdam en Utrecht gebeurde dat bijvoorbeeld voor de moskee.

In Heerenveen werd een gebed georganiseerd op een bijzondere plek, namelijk bij een atletiek-vereniging:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam riep deze week mensen op om het feest alleen te vieren met hun eigen gezin.

Nodig geen mensen uit en ga niet bij mensen op bezoek.

burgemeester Aboutaleb

Erg jammer, vinden veel mensen. Bij het Offerfeest hoort normaal juist een groot feest met veel vrienden en familie.

Het Offerfeest wordt over de hele wereld gevierd. Het begint elk jaar op de tiende dag van de laatste en meest heilige maand van de islamitische kalender. In Nederland begint het feest dit jaar op vrijdag 31 juli en eindigt op maandag 3 augustus.