Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Game Kaasje bijna één miljoen keer gedownload

Grote kans dat jij de afgelopen dagen het spel Kaasje hebt gedownload. YouTuber Koen heeft het spel bedacht en het is superpopulair. De app is al meer dan 900.000 keer gedownload!

Constant krijg ik Instagram-berichten van 'dit is mijn high-score', enzo. Echt bizar, echt ongelofelijk.

YouTuber Koen

Koen bedacht de game na een uitspraak van oud-voetbaltrainer Aad de Mos. Die zei vroeger tijdens het voetballen weleens tegen zijn vrienden 'Het is klaar, het is kaasje'. Daar bedoelde hij mee dat ze zeker gingen winnen.

Koen en zijn vrienden vinden die uitspraak zo grappig, dat ze hem regelmatig zelf gebruiken. En nu is er dus ook een spel dat zo heet. Koen heeft de app niet zelf gemaakt. Via een website kwam hij in contact met een jongen uit Marokko. Die heeft de app gebouwd.

Hoe werkt het spel?

In het spel moet de speler met een poppetje allerlei kazen verzamelen. Ondertussen word je achterna gezeten door een gehaktbal. Door te springen en te bukken navigeer je door de 'pasta met gehaktballen'-wereld.

Eén van de poppetjes in het spel is Aad de Mos. Binnenkort komen er twee bij. In de video hierboven vertelt Koen welke YouTubers dat zijn.

553
Heb jij het spel Kaasje op je telefoon?
Ja33.5%
Nee66.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook