Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lichaam van vermiste jongen van 15 gevonden

Op het strand van Monster is het lichaam gevonden van een jongen die sinds vrijdagavond vermist was. Vrijwilligers en hulpdiensten hebben de afgelopen dagen naar hem gezocht. Wandelaars vonden vanmorgen vroeg zijn lichaam. De jongen is niet meer in leven.

De jongen van 15 was vrijdag met twee vrienden aan het zwemmen toen ze in de problemen kwamen. Ze werden meegesleurd door de stroming. Ze probeerden daarna weer richting het strand te zwemmen, maar dat lukte niet. Twee jongens werden op tijd uit het water gered, maar de derde jongen raakte uit zicht.

Daarna begon een grote zoekactie om hem te vinden.

Muien

In de afgelopen dagen zijn veel zwemmers in de problemen gekomen door muien. Een mui is een geul in of tussen twee zandbanken, waar het zeewater doorheen stroomt. Als het eb of vloed wordt, gebeurt dat met veel kracht, en kan de stroming je meetrekken.

Als dat gebeurt, kun je je het beste laten meevoeren en vanaf de zijkant weer proberen richting het strand te zwemmen.

Tips voor veilig zwemmen in zee

- Zwem altijd tussen de vlaggen die zijn uitgezet door de reddingsbrigade. Dat stuk strand wordt extra bewaakt.

- Zwem niet alleen. Ga het liefst met een van je ouders.

- Zeg tegen je ouders dat je gaat zwemmen, zodat ze je in de gaten houden.

- Ga niet te diep. Zorg dat je kan blijven staan.

- Als je merkt dat je de zee op drijft, zwaai dan met je handen en zeg het tegen mensen die om je heen staan of zwemmen.

Bekijk ook