Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Abdulrahman demonstreert in Libanon: 'mijn vrienden zitten in de gevangenis'

Abdulrahman van 14 woont in Libanon, een land in het Midden-Oosten. Sinds eind 2019 zijn er daar heftige demonstraties. Daar doen ook kinderen aan mee.

Wat is er aan de hand in Libanon?

De protesten in het land begonnen toen de regering zei dat de inwoners meer belasting moesten gaan betalen. Duizenden mensen waren boos en gingen de straat op. Deze protesten hielpen, want het plan van de regering ging niet door. In Libanon is er niet altijd schoon drinkwater en valt de elektriciteit vaak uit. Ook in de wijk van Abdulrahman.

Abdulrahman heeft 11 broertjes en zusjes, en woont in een arme wijk. Hij zorgt voor hen, en daardoor kan hij niet meer naar school. Daarom demonstreert hij. De regering is daar niet blij mee. Er zijn vaak gevechten tussen demonstranten en de politie.

Heel veel vrienden zitten in de gevangenis met valse beschuldigingen. Misschien willen ze mij ook wel oppakken.

Abdulrahman

Toch blijft Abdulrahman doorgaan met demonsteren. Ooit hoopt hij een winkel te openen, waarmee hij zijn familie kan helpen.

Wat doen kinderen in andere landen tijdens de zomervakantie in corona-tijd? Speciaal voor het Jeugdjournaal hebben verslaggevers van over de hele wereld daar verhalen over gemaakt. Dit is het derde verhaal in de serie.

Bekijk ook