Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mondkapjes verplicht op sommige Duitse scholen

In een deel van Duitsland moeten kinderen vanaf nu mondkapjes dragen op school. Een mondkapje is verplicht op het schoolplein en in de gangen.

Kinderen die op de basisschool zitten, mogen hun mondkapje afdoen als ze in de klas zitten. Op middelbare scholen moeten leerlingen 'm ophouden.

Niet het hele land

De minister van onderwijs in Duitsland wilde de mondkapjes-regel in het hele land invoeren. Maar dat lukte niet.

Provincies mogen zelf beslissen of ze een mondkapjes-plicht invoeren op scholen. Één provincie, die aan de Nederlandse grens ligt, heeft die plicht ingevoerd.

Het is nog niet helemaal duidelijk of kinderen het corona-virus makkelijk kunnen verspreiden. Veel wetenschappers zeggen van niet.

Ook het RIVM, dat in Nederland onderzoek doet naar gezondheid, zegt dat kinderen het virus bijna niet verspreiden. Daarom hoeven zij bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand te houden.

Wat vind jij van zo'n mondkapjes-plicht op scholen? Denk je dat het makkelijk vol te houden is, een mondkapje ophouden op school? Of is het overdreven? Reageer op onze stelling!

468
Een mondkapjes-plicht op scholen is overdreven.
Eens68.3%
Oneens31.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook