Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mannen gered van onbewoond eiland door SOS in het zand

Drie vermiste zeelieden zijn gered van een onbewoond eiland. Het drietal had groot 'SOS' in het zand geschreven. Twee vliegtuigen zagen dit en schakelden de reddingsbrigade in. De zeelieden maken het nu goed.

SOS is een afkorting van 'Save Our Souls', 'red onze zielen' betekent dat. In elk land betekenen deze letters hetzelfde: iemand wil gered worden.

De eerste keer dat SOS werd gebruikt was door een Rus in het jaar 1900.

Het gebeurde allemaal op een eiland in Micronesia, een land dat een stuk boven Australië ligt. De zeelieden waren aan het varen maar verdwaalden. Na een tijdje hadden ze geen brandstof meer en konden niet meer verder varen.

190 kilometer dobberen

Drie dagen lang dobberden ze op zee, waarna ze aanspoelden op een eiland, zo'n 190 kilometer van de plek waar ze vertrokken.

Daar zetten ze de letters SOS in het zand, en al snel werden ze gezien door een vliegtuig. Reddingswerkers kwamen met een helikopter eten en drinken brengen. Met een boot werden ze terug naar land gebracht.

Bekijk ook