Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mega-explosie Libanon ontstaan door chemische stof

Bij de gigantische explosie in de stad Beiroet in Libanon zijn zeker 100 mensen om het leven gekomen. Ook zijn zeker 4000 mensen gewond geraakt. Veel mensen worden nog vermist. De explosie is waarschijnlijk ontstaan door een chemische stof.

De stof stond al 6 jaar opgeslagen in de haven. De stof zit bijvoorbeeld in kunstmest en wordt ook vaak gebruikt om explosieven mee te maken. Als er een vonkje bij komt, kan het makkelijk ontploffen.

Wat is er gebeurd?

Het gebeurde dinsdag rond 17.30 uur in de haven van Beiroet, een stad in het Midden-Oosten. Een opslagplaats stond al een tijdje in brand. Kort daarop was er een gigantische klap. De ontploffing was zo hard dat ramen en deuren in de wijde omgeving kapot zijn. Op foto's is te zien dat de haven totaal verwoest is.

Op de plaats van de explosie is vanochtend een totale ravage te zien
AFP

De zoektocht naar slachtoffers gaat vandaag verder. Op een Instagram-account worden foto's gedeeld om zoveel mogelijk vermisten op te sporen.

Problemen

Het gaat de laatste tijd niet goed in Libanon. Het land heeft grote geldproblemen en veel mensen zijn erg arm.

Meerdere landen hebben aangeboden om Libanon te helpen. Nederland stuurt speurhonden en hulpverleners naar het gebied.

831
Wil jij reageren op het nieuws over de explosie in Beiroet?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken