Zwembad voor straf dicht, net nu het hartstikke warm is

Zwembad voor straf dicht, net nu het hartstikke warm is

Een zwembad in het Zuid-Hollandse dorp Pernis gaat twee weken dicht, net nu het heel erg zonnig en warm wordt. Veel kinderen balen daarvan.

Stiekem zwemmen

Het zwembad besloot om dicht te gaan omdat er vaak nachtelijke zwemmers komen. Volwassenen en jongeren klimmen dan stiekem over het hek en nemen midden in de nacht een duik. De mensen van het zwembad zijn daar zo boos over, dat ze besloten het zwembad te sluiten.

Wij worden gestraft, omdat andere mensen iets doen. Heel vervelend.
Kylian

Een aantal ouders is een actiegroep gestart om het zwembad weer open te krijgen. Zij vinden de reactie overdreven. Volgens hen moet het zwembad gewoon beter controleren en beveiligen.

Dit is zo sneu voor de kinderen in het dorp. Afgelopen juni is het ook al gebeurd. Het zwembad overdag sluiten omdat er 's nachts iemand zwemt, gaat te ver.
Robert van de actiegroep

Esther is woordvoerster van het zwembad en snapt dat de ouders en kinderen het erg vervelend vinden. Volgens haar heeft het zwembad al erg veel geld uitgegeven aan bewakingscamera's en extra hoge hekken. Voor de veiligheid is het sluiten van het zwembad de enige mogelijkheid.

We willen niet dat er 's nachts ongelukken gebeuren of dat er iemand verdrinkt.
Esther

In de video zie je meer over het gesloten zwembad en de kinderen die daar boos over zijn.