Leerlingen en leraren bezorgd over corona op middelbare scholen

Leerlingen en leraren bezorgd over corona op middelbare scholen

Volgende week gaan de scholen in regio Noord weer open. Voor de zomer moesten leerlingen op de middelbare school nog afstand houden en in kleinere groepen naar school. Straks hoeft dat allemaal niet meer. Leraren en leerlingen maken zich daar zorgen over.

Leerlingen zijn bang dat ze mensen in hun omgeving besmetten.
voorzitter scholieren-organisatie

Leerlingen zijn zelf niet heel bang om ziek te worden, maar wel dat ze thuis hun familie besmetten. Dat zegt scholieren-organisatie LAKS. Zij willen dezelfde regels als voor de zomervakantie: halve klassen en anderhalve meter afstand.

Ook veel leraren willen dat. Uit een vragenlijst blijkt dat 80 procent van de leraren het onveilig vindt om de scholen weer helemaal te openen.

Mondkapjes?

De Europese gezondheidsraad geeft het advies om mondkapjes te verplichten op middelbare scholen. Zij zeggen dat er kans is op een corona-uitbraak als er geen afstand wordt gehouden op scholen.

In Israël hebben we een grote uitbraak gezien in een school die net open was. Daar hadden leerlingen geen mondkapje op en hielden ze geen afstand.
Europese gezondheidsraad

Deze week wordt er in de Tweede Kamer gepraat over de corona-regels op middelbare scholen. Dan zal duidelijk worden of de regels voor middelbare scholen toch nog veranderen.