Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rambod heeft zijn vader al 6 maanden niet gezien

Rambod van 12 is verdrietig en ook een beetje hulpeloos. Door corona heeft hij zijn vader al een half jaar niet gezien, en hij weet ook niet wanneer dat wel weer kan. Zijn vader woont namelijk in Iran.

Normaal komt zijn vader iedere twee maanden naar Nederland. Maar door de strenge corona-regels mag niemand uit Iran naar Nederland komen.

Het is niet dat ik de hele dag moet huilen, maar ik mis hem heel erg. Ik wil dat hij weer twee weken bij mij komt en dat we leuke dingen kunnen doen.

Rambod

Ook zijn vader wil dolgraag weer even naar Nederland.

Ik mis je al zes maanden. Ik kan niet wachten tot ik weer bij je ben. De beste momenten van mijn leven zijn de momenten die ik bij jou ben.

De vader van Rambod

Ongeveer twee weken geleden werden veel regels versoepeld. Geliefden van Nederlanders die buiten Europa wonen, mogen sindsdien weer Nederland in. Maar die regel geldt niet voor Rambod, omdat zijn ouders zijn gescheiden.

Ik vind dat er een uitzondering moet komen voor ouders die hun kinderen willen zien. Geliefden mogen wel en ouders houden ook van hun kinderen.

Rambod

De kinderombudsvrouw, die voor de rechten van kinderen opkomt, is het met Rambod eens. Ze wil dat kinderen zoals Rambod hun ouders zo snel mogelijk weer kunnen zien. Ze vindt het vreemd dat er wel een regeling is voor mensen die verliefd zijn, maar niet voor kinderen en hun ouders.

Het ministerie zegt dat ze wel willen nadenken over een oplossing, maar dat dat nog een tijdje gaat duren.