Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tegenstander van Russische president in ziekenhuis 'na vergif in thee'

In Rusland is de politieke leider Aleksej Navalny in het ziekenhuis opgenomen. Het lijkt erop dat hij is vergiftigd.

Volgens zijn woordvoerder werd Navalny vanochtend ziek in een vliegtuig. De woordvoerder denkt dat er gif in zijn thee is gedaan. "Dat was het enige dat hij in de ochtend heeft gedronken", schrijft ze.

Volgens de arts in het ziekenhuis is hij er slecht aan toe.

Aleksej Navalny is de belangrijkste politieke tegenstander van de Russische president Poetin. Hij vindt dat Poetin het land niet goed leidt en wil daar iets tegen doen.

Volgens deskundigen is de Russische regering daar niet blij mee. Hij moest vorig jaar 30 dagen naar de gevangenis omdat hij een protest tegen de regering organiseerde.

Volgens de woordvoerder van Navalny werd hij vorig jaar ook al vergiftigd. Toen hij in de gevangenis zat kreeg hij zwellingen in zijn gezicht, oogproblemen en een branderige uitslag.

Verkiezingen

Navalny mocht eerder niet meedoen aan de verkiezingen in Rusland, omdat hij volgens de regering zich niet aan de wet had gehouden.

President Poetin is al 20 jaar aan de macht in het land. Volgens deskundigen doet hij er alles aan om dat zo te houden. Ook bij de verkiezingen twee jaar geleden won hij. Wij maakten toen deze video over de verkiezingen in Rusland:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook