Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Joe Biden is nu officieel de tegenstander van Trump

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen gaan tussen Joe Biden en Donald Trump. Joe Biden is gisteren officieel gekozen. Hij gaf een toespraak en zei dat hij graag de uitdaging aan gaat.

Biden en Trump denken heel anders over wat er moet gebeuren in Amerika. In één ding zijn ze hetzelfde: ze zijn best oud. Biden is 77 jaar en Trump 74 jaar.

Op 3 november mogen Amerikanen naar de stembus om een president te kiezen. Bijna alle Amerikanen kiezen voor de Democraten of de Republikeinen. Trump is de leider van de Republikeinen en Biden van de Democraten.

Veel Amerikanen durven vanwege corona niet naar de stembus te gaan. Daarom willen veel mensen per post stemmen.

Joe Biden zei in zijn toespraak dat hij president wil zijn van alle Amerikanen. Hij wil zich inzetten tegen racisme en voor het klimaat. Ook gaf hij kritiek op Trump. Hij zei dat Trump de Amerikanen niet goed beschermt tegen corona.

Joe Biden krijgt hulp van Kamala Harris. Als Biden de verkiezingen wint, wordt zij de vice-president.

Ervaring

Biden heeft veel ervaring in de politiek. Hij deed ook mee aan de verkiezingen in 1988 en 2008. Toen werd hij niet gekozen. Ook was hij 8 jaar lang de vice-president van Barack Obama, de vorige president van de Verenigde Staten.

Bekijk ook