Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Duitse artsen gaan onderzoeken of Navalny is vergiftigd

Aleksej Navalny, die misschien vergiftigd is, is aangekomen in Duitsland. Navalny de tegenstander van de Russische president Poetin. Hij werd donderdag onwel in een vliegtuig.

Vergiftigd

Volgens de woordvoerder van Navalny heeft hij thee gedronken met vergif erin. Daarna werd hij heel erg ziek en moest hij naar het ziekenhuis.

Maar zijn familie vertrouwde het Russische ziekenhuis niet. Zij wilden Navalny zo snel mogelijk naar een ziekenhuis in Duitsland brengen, maar het Russische ziekenhuis hield dat tegen. Navalny's vrouw zegt dat de dokters dat deden om tijd te rekken.

De dokters laten hem niet gaan. We denken dat ze dat doen, zodat het vergif is verdwenen uit Aleksejs lichaam als hij in een ander ziekenhuis aankomt.

Yulia Navalnaya, vrouw van Aleksej Navalny

Vanochtend mocht Navalny toch vertrekken. Hij is nu in een ziekenhuis in Berlijn, waar artsen gaan onderzoeken wat er met hem aan de hand is. Ze hopen er achter te komen of Navalny echt is vergiftigd of niet.

Vladimir Poetin is al 20 jaar aan de macht in Rusland. Volgens veel mensen doet hij er alles aan om aan de macht te blijven. Als mensen het niet met hem eens zijn, maakt Poetin het ze erg moeilijk. Mensen mogen geen kritiek hebben op hoe hij regeert.

Bekijk ook