Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het is officieel: Trump wil opnieuw president worden

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, heeft officieel bekendgemaakt dat hij nog een keer president wil worden. Hij neemt het op tegen Joe Biden.

Wie is Donald Trump?

Donald Trump is 74 jaar. Voor hij president werd was hij een bekende ondernemer. Tijdens zijn toespraak zei Trump dat hij het voor elkaar kreeg dat veel meer mensen een baan kregen. Ook zei hij dat het heel goed ging met de economie sinds hij president is. Volgens Trump zou Joe Biden niet hard genoeg optreden tegen criminaliteit als hij president zou worden.

Wie is Joe Biden?

Joe Biden is 77 jaar en werkt al 50 jaar in de politiek. In zijn toespraak zei hij dat hij zich wil inzetten voor het klimaat en tegen racisme. Ook was hij kritisch over zijn tegenstander. Hij zei dat Trump de Amerikanen niet goed beschermt tegen het corona-virus.

De afgelopen tijd hielden beide partijen bijeenkomsten om te laten zien waarom hun partij de beste is. Donald Trump en Joe Biden hielden zelf een toespraak. Ook kwamen mensen die hen steunen aan het woord.

Stemmen

De verkiezingen beginnen op 3 november. In januari wordt de kandidaat met de meeste stemmen officieel president voor de komende vier jaar.

Eerder maakten we deze video over Joe Biden, de tegenstander van Trump:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook