Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Siham (13) helpt bij het opbouwen van Beiroet

Het is een zware tijd voor mensen uit de Libanese hoofdstad Beiroet. Door de enorme explosie begin deze maand is een groot deel van de stad verwoest. Inwoners proberen elkaar te helpen met het opruimen van alle puinhoop. Ook Siham van 13 biedt haar hulp aan.

Wat is er ook alweer gebeurd?

Op 4 augustus was er een grote explosie in een opslagplaats aan de haven in Beiroet. 200 mensen hebben de ramp niet overleefd en 6000 mensen zijn gewond geraakt. In een groot gebied om de opslagplaats heen zijn huizen en gebouwen volledig verwoest.

Het huis van Siham staat nog overeind na de ontploffing. Samen met haar vader gaat ze op pad om puin te ruimen en huizen te repareren. Dat is hard nodig want in veel huizen liggen brokstukken en glasscherven.

Normaal gesproken spelen hier allemaal kinderen buiten. Maar nu zijn ze in shock en komen ze hun huizen niet uit.

Siham

Siham en haar zus hebben hun spaargeld uitgegeven aan draad en kralen. Daar maken ze armbandjes van die ze verkopen. Met de opbrengst kopen ze speelgoed voor getroffen kinderen.

Op die manier zorgen we voor een lach op hun gezicht.

Siham

Bekijk ook