Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kunstenaar Banksy redt migranten (en heeft hulp nodig)

De geheimzinnige kunstenaar Banksy heeft weer een opvallend nieuw project. Hij heeft een boot gekocht om vluchtelingen mee te redden.

Ieder jaar proberen tienduizenden vluchtelingen van Afrika naar Europa te komen. Dat is een gevaarlijk tocht, die ze vaak in slechte bootjes maken. Dit jaar verdronken al meer dan 400 migranten op deze manier.

Op de boot, die Banksy waarschijnlijk zelf heeft beschilderd, zijn op dit moment meer dan 200 mannen, vrouwen en kinderen. Ze zijn uit hun onveilige boten gehaald om veilig naar Europa te kunnen varen op de boot van de kunstenaar. Of dat ook gaat gebeuren is niet duidelijk. De boot is tot nu toe nergens welkom.

Banksy zelf zit waarschijnlijk niet op de boot. Wel zijn er tien hulpverleners aan boord. Zij vragen in een bericht op Twitter om hulp.

Het wordt tijd dat de vluchtelingen naar een veilige plek gaan. We hebben onmiddellijk assistentie nodig.

De bemanning van de Banksy-boot

Banksy heeft de boot gekocht met het geld dat hij verdiende door kunstwerken te verkopen. In 2018 was zo'n verkoop groot in het nieuws. Nadat het verkocht werd voor meer dan een miljoen euro, vernietigde het kunstwerk zichzelf. We maakten daar toen deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.