Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Eredivisie Vrouwen is begonnen, en is voor het eerst te volgen op tv

De eredivisie voor vrouwen is begonnen. En de voetbalcompetitie krijgt dit jaar meer aandacht dan ooit. Voor het eerst zijn de wedstrijden ook op televisie te volgen.

In de Eredivisie Vrouwen spelen 8 voetbalclubs. Zij strijden tegen elkaar om de landstitel. PSV, Ajax en FC Twente worden gezien als grote kanshebbers.

De eerste wedstrijden werden vandaag gespeeld. Ajax won van FC Twente met 3-1. PEC Zwolle - ADO Den Haag eindigde in 1-0. En Excelsior tegen Heerenveen eindigde in 0-2.

De wedstrijd PSV-VV Alkmaar werd afgelast, omdat speelsters van PSV corona hebben.

Sinds het Europees Kampioenschap in 2017 wordt vrouwenvoetbal steeds populairder. Voetbalbond de KNVB wil dat de eredivisie voor vrouwen ook gaat groeien. Daarom zijn de wedstrijden dit seizoen voor het eerst op televisie te zien.

Studio Sport

Ook zal Studio Sport iedere zondag de competitie bespreken. In de uitzending van 18.10 uur wordt een samenvatting uitgezonden van de wedstrijd van die dag.

Dat is een belangrijke stap voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen voor de fans, maar ook voor de speelsters en de club.

Rivkah op het Veld, sportpresentator

Vind jij het leuk dat er meer vrouwenvoetbal op tv komt? Reageer op de stelling!

380
Het is goed dat er meer vrouwenvoetbal op tv komt.
Eens85.6%
Oneens14.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken