Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het is gelukt! Abel liep 4300 kilometer door Amerika

Het duurde 150 dagen, maar het is ze gelukt. De Belgische Abel heeft met zijn vader de Pacific Crest Trail gelopen. Dat is een zware wandelroute die in Mexico begint, dwars door de Verenigde Staten gaat en in Canada eindigt.

De route is 4300 kilometer lang. Dat betekent dat ze per dag tussen de 30 en 35 kilometer hebben gelopen. Ze zijn in maart begonnen aan de tocht.

Het moeilijkste moment was toen we 's nachts naar Mount Whitney klommen. Het was heel steil. Ik kon ook mijn vingers amper bewegen omdat het zo koud was.

Abel

De twee hadden tijdens de tocht allebei een dikke rugzak om. Daar zaten allerlei dingen in die ze nodig hadden. Abel heeft 150 nachten op een luchtbed in een tent geslapen.

Ik ga er heel erg van genieten om thuis op een dik matras te kunnen slapen.

Abel

Abel en zijn vader vlogen naar Amerika net voor de corona-tijd. Abel had met zijn juf geregeld dat hij een tijdje weg mocht blijven van school. Hij werkte veel vooruit en gaat nu twee weken in quarantaine. In die tijd zal hij ook veel aan school werken.

Bekijk ook