Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zo gaat het bij de corona-teststraat voor kinderen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen een corona-test doen. Op veel testplekken is extra aandacht voor kinderen en soms is er zelfs een speciale kinder-teststraat. Kinderen krijgen daar extra uitleg over de test en er is meer tijd om de test af te nemen.

Dat is bijvoorbeeld zo in Urmond in de provincie Limburg. Verslaggever Bart ging kijken hoe het daar gaat.

Afgelopen week hebben bijna 9.487 kinderen tussen de 7 en 12 jaar zo'n test gedaan. Maar 83 van hen bleken ook echt corona te hebben. Bij de meesten hoorden de klachten dus bij een gewone verkoudheid of griep.

Voor kinderen geldt dat ze bijna allemaal niet zo ziek worden door het virus.

Het RIVM maakte vandaag bekend dat het niet goed gaat met het aantal besmettingen in Nederland. Deze week zijn er 5427 besmettingen bijgekomen. Dat is ruim 1800 meer dan vorige week. Ook hebben veel meer mensen zich laten testen.

Het probleem is dat de klachten van corona heel erg lijken op de klachten van een gewone griep of verkoudheid. Bijvoorbeeld hoesten, keelpijn of een snotneus. Nu het herfst wordt, hebben veel meer mensen daar last van. En dus laten ook meer mensen zich testen.

Daardoor wordt het steeds drukker op de testplekken. Toch zegt het RIVM dat het belangrijk is om een test te doen als je klachten hebt. Zo weet je zeker of je het virus hebt en anderen kan besmetten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.