Uitgezocht: hoe ziet jouw leven er over 20 jaar uit?

Zie jij jezelf al tandenpoetsen met een bitje in je mond? Of in een half uurtje met de hyperloop naar Parijs zoeven? Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar het zou best weleens realiteit kunnen worden.

Universiteiten en grote bedrijven werken namelijk op dit moment aan allerlei uitvindingen, in de hoop dat ze over 20 jaar door iedereen gebruikt worden. Daarom vraagt Benjamin zich af: hoe ziet de wereld er over twintig jaar uit?

Dat hebben we voor je Uitgezocht:

Hoe ziet jouw leven er over 20 jaar uit? | UITGEZOCHT #20

Wist je dat de wereld er heel anders uitzag toen Benjamin 11 jaar was? YouTube bestond nog niet, en films kon je niet streamen. Je moest ze kijken op een videoband, die je kon halen in een soort winkel: een videotheek.

Uitvindingen voorspellen

Het is heel moeilijk om uitvindingen te voorspellen. Honderd jaar geleden dachten ze bijvoorbeeld dat we in het jaar 2000 vliegende auto's zouden gebruiken. Die zijn wel in de maak, maar je ziet nog nergens auto's vliegen.

Ook dachten mensen vroeger dat er een onderwaterbus zou komen met een walvis als chauffeur:

Deze onderwater-bus is 100 jaar geleden voorspeld
nos

Heb jij een vraag die wij een keer moeten behandelen in #Uitgezocht? Mail dan jouw idee naar jeugdjournaal@nos.nl of stuur het via een berichtje op Instagram. Wie weet zoeken wij het voor je uit!

1500
Wat hoop jij dat er ooit nog eens wordt uitgevonden?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook