Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Weer brand in Moria, dakloze kinderen mogen naar Nederland

Voor de tweede keer in korte tijd is brand uitgebroken in het Griekse vluchtelingenkamp Moria. Bewoners zijn het kamp uit gevlucht. Veel van hen willen naar Athene, de hoofdstad van Griekenland. Maar het is nog onduidelijk of dat kan.

Gisteren was ook een grote brand in Moria. Toen ging al bijna het hele kamp in vlammen op. Bij de nieuwe brand is een stuk afgebrand dat nog overeind stond.

Nederlandse hulp

Bij de brand zijn 3500 mensen dakloos geraakt. Een aantal kinderen en tieners die zonder ouders in het kamp woonden zijn naar het vasteland gebracht. De Nederlandse regering heeft besloten dat honderd vluchtelingen naar Nederland mogen komen. Dat gaat om kinderen en anderen die de hulp het hardst nodig hebben.

Moria is het grootste en bekendste vluchtelingenkamp van Europa. Het ligt op het Griekse eiland Lesbos. In het kamp wonen meer dan 13.000 mensen, terwijl er eigenlijk maar plek is voor een paar duizend.

De omstandigheden in het kamp zijn slecht. Het is er erg vies en mensen wonen in tentjes tussen modder en afval.

Griekse politici denken dat de vluchtelingen het kamp zelf in brand hebben gestoken, omdat ze er niet meer willen wonen. Of dat zo is, wordt nog onderzocht.

Gisteren spraken wij met Jawad. Hij woonde in Moria en zag de brand gebeuren.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook