Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tegenstander van Poetin kan weer praten en krijgt beveiliging

Het gaat beter met de Russische leider Navalny. Hij ligt niet meer in coma en kan weer praten. Dat schrijven journalisten van het Duitse blad Der Spiegel. Navalny lag in het ziekenhuis omdat hij tijdens een vlucht opeens heel ziek werd. Waarschijnlijk is hij vergiftigd.

Berlijn

Navalny ligt in een ziekenhuis in de stad Berlijn. Hij is daarheen gebracht omdat zijn familie de artsen in Rusland niet vertrouwt. Navalny is de grootste tegenstander van de Russische president Poetin.

Volgens Duitse artsen is Navalny vergiftigd met novitsjok. Dat is stof waar mensen erg ziek van worden. Je kunt er zelfs dood aan gaan. Hoe Navalny precies vergiftigd is, is nog onduidelijk. Nu Navalny weer kan praten hopen artsen dat te weten te komen.

Poetin en zijn politici staan erom bekend dat ze hun macht erg belangrijk vinden en niet houden van kritiek. Veel landen vinden daarom dat onderzocht moet worden wie Navalny heeft vergiftigd en of de Russische regering daar iets mee te maken heeft.

Bekijk ook