Weer een grote brand in de haven van Beiroet

In de haven van de stad Beiroet in Libanon woedt een grote brand. De brand zou zijn ontstaan in een opslagplaats van olie en banden. Boven de haven hangt een dikke zwarte rook. Mensen die in de omgeving wonen, moeten daar weg.

De opslagplaats staat in de haven waar vorige maand een grote explosie was. Het gebouw was door de explosie al gedeeltelijk verwoest.

Rennen

De explosie van vorige maand begon met een brand. Veel mensen zijn daarom erg geschrokken dat er nu weer brand is. Op beelden is te zien dat mensen snel weg rennen.

De beelden van de nieuwe brand zien er heftig uit, maar deze brand is veel minder heftig dan de mega-explosie van vorige maand. Ook waren er een stuk minder mensen in de buurt.

Liz Sly
@LizSly
The Army is telling people in the vicinity of Beirut port to evacuate as another huge fire rages. This video is circulating showing workers fleeing the area
1 jaar geleden

Op 4 augustus was er een grote explosie in de haven van Beiroet, in Libanon. Daarbij kwamen bijna 200 mensen om het leven en duizenden mensen raakten gewond. De schade in de stad is groot. Zeker de helft van de huizen is beschadigd, waardoor veel mensen nu dakloos zijn.

Bekijk ook