Man aangehouden in zaak overleden meisje in Marken

De politie heeft een man aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de dood van een 14-jarig meisje, Tamar. Ze werd anderhalve maand geleden dood gevonden langs een weg. De politie denkt dat ze is aangereden en dat de bestuurder is doorgereden.

Tamar was 's avonds weggelopen van huis omdat ze ruzie had met haar ouders. Haar moeder ging haar meteen zoeken en kreeg daarbij hulp van andere jongeren. De volgende ochtend werd Tamar gevonden langs de dijk tussen Monnickendam en Marken in Noord-Holland. Sindsdien onderzoekt de politie wat er gebeurd is.

Op camerabeelden zagen agenten die nacht twee mensen op een parkeerplaats hun auto bekijken. Omdat de politie denkt dat de auto iets met het ongeluk te maken heeft, werden de beelden gedeeld.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een paar weken geleden werd de grijze auto gevonden. Het voertuig is onderzocht en agenten hebben met eigenaar van de auto gepraat.

Het is duidelijk dat hij in de nacht dat Tamar overleed in de auto reed. Of hij iets te maken heeft met de dood van Tamar wordt onderzocht.