Amerika herdenkt aanslagen 9/11

Op verschillende plekken in de Verenigde Staten staan mensen stil bij de heftige aanslagen van precies 19 jaar geleden. Bijna 3000 mensen kwamen bij de aanslagen om het leven. Om de slachtoffers te herdenken zijn boven de Amerikaanse stad New York twee felle lichtstralen te zien.

New York

Op 11 september 2001 pleegden terroristen van Al-Qaida een vreselijke aanslag in de Verenigde Staten. Ze namen met geweld vliegtuigen over. Met een van de vliegtuigen vlogen ze in een wolkenkrabber in New York. Het was één van de Twin Towers, toen misschien wel de bekendste wolkenkrabbers van Amerika.

Mensen die het zagen gebeuren dachten dat het een ongeluk was. Maar 17 minuten later vloog een ander vliegtuig in de andere toren.

AFP

De twee torens in New York brandden zo erg dat ze anderhalf uur later instortten.

Ook op andere plekken in Amerika werden aanslagen gepleegd. Een vliegtuig vloog in het Pentagon, een belangrijk gebouw in Washington. Een een ander vliegtuig stortte neer in de staat Pennsylvania.

Herdenkingen

De ramp wordt vandaag op verschillende plekken in Amerika herdacht. Donald Trump en Joe Biden zijn allebei bij een herdenking in Pennsylvania.