Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verschillende demonstraties voor vluchtelingen op Lesbos

Vandaag is er in Amsterdam en Groningen geprotesteerd voor vluchtelingen in Griekenland. De actievoerders vinden dat Nederland meer moet doen om vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos te helpen.

Branden

In het grootste vluchtelingenkamp van Europa waren afgelopen week meerdere branden. Daardoor slapen nu meer dan tienduizend mensen op straat. De Nederlandse regering wil 100 mensen hierheen halen, maar actievoerders vinden dat veel te weinig.

In Nederland is er in de politiek al dagen discussie over het opvangen van vluchtelingen. Sommige partijen vinden 100 vluchtelingen ook niet genoeg, maar er zijn ook partijen die willen dat er geen vluchtelingen naar Nederland komen.

Hulpverleners en de Griekse regering zijn begonnen met het bouwen van een nieuw tentenkamp, zodat jonge kinderen en zieke mensen niet meer op straat hoeven te slapen. Toch vinden de mensen hier dat geen oplossing. Zij willen weg van Lesbos en opgevangen worden in andere Europese landen.

Bekijk ook