Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De eredivisie is begonnen! Maar wel heel anders dan normaal

Dit weekend is de eredivisie voor mannen weer begonnen! Door corona ziet alles er wel anders uit dan normaal. In het stadion gelden een hoop regels om het zo veilig mogelijk te houden.

Zo worden de spelers iedere week getest op corona. Als een speler besmet is, mag die een tijdje niet voetballen en trainen. Ook maken fotografen geen teamfoto's meer voor de wedstrijd en zijn er geen mascottes op het veld.

Afstand houden in het stadion

De maatregelen kun je vooral goed zien op de tribunes. Bij wedstrijden mogen maar 25 procent van de stoeltjes gebruikt worden. Alleen mensen uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten. Zingen, juichen en schreeuwen mag niet. De topwedstrijden zijn daarom pas na de winterstop. De KNVB hoopt dat de stadions dan weer voller mogen.

Bij FC Emmen hebben ze tot die tijd iets slims bedacht: daar mogen kinderen tot en met 11 jaar gratis mee met een volwassene. Kinderen hoeven namelijk geen 1,5 meter afstand te houden.

Leuk voor kinderen en zo zit het stadion ook wat voller. Je ziet er meer over in de video hierboven. Wat vind jij: zijn kinderen de beste supporters?

340
Kinderen zijn de beste supporters.
Eens70.6%
Oneens29.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

De eredivisie voor vrouwen begon vorige week al. Daar maakten we deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook