Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Honden en katten opgevangen na verwoestende bosbranden

Door de bosbranden in de Verenigde Staten zijn veel dieren zoekgeraakt. Hun baasjes moesten snel het vuur ontvluchten en konden hun dieren niet altijd meenemen. Ook zijn veel dieren uit zichzelf gevlucht voor het vuur. Een dierenasiel vangt ze op en probeert ze weer bij hun baasjes te krijgen.

Al wekenlang woeden er grote bosbranden in de staten Californië en Oregon. Meer dan een half miljoen mensen moesten hun huis uit en zijn naar een veilige plek gegaan.

De branden begonnen in de natuur, maar inmiddels lopen ook veel steden en dorpen gevaar. Omdat het droog is en hard waait, krijgt de brandweer het vuur bijna niet geblust.

Sommige dieren zijn ook gewond geraakt door de branden. Zo zijn er katten met verbrande pootjes en snuitjes. In het asiel worden ze goed verzorgd en krijgen ze brokjes en water om weer aan te sterken. Vrijwilligers hopen dat baasjes hun dieren zo snel mogelijk weer ophalen.

Bekijk ook