Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gigantische ontdekking: Is er leven mogelijk op Venus?

Een grote ontdekking in de ruimte: onderzoekers denken dat ze bij de planeet Venus het stofje fosfine hebben gevonden. Dat is een grote ontdekking, want dat zou kunnen betekenen dat er bacteriën zijn in de ruimte. Levende wezens dus. Daar is nog nooit eerder bewijs voor gevonden.

Het heeft allemaal te maken met het stofje fosfine. Onderzoekers denken dat dat stofje in de wolken van Venus zit. Fosfine kan alleen gemaakt worden door fabrieken of door bacteriën. Omdat er op Venus geen fabrieken zijn, denken onderzoekers dat het er is door bacteriën. Maar ze weten het niet zeker.

Misschien zijn er wel chemische stofjes die op Venus wel gemaakt kunnen worden, maar op aarde niet.

Planeetonderzoeker Daphne Stam

De onderzoekers zeggen dat er meer onderzoek nodig is en dat ze veel meer dingen willen meten.

Het liefst wil je een hapje van die wolken nemen.

Planeetonderzoeker Daphne Stam

Het is lastig om op die plek onderzoek te doen. Zo is Venus ontzettend heet. Het kan er 500 graden worden! Ook is er geen zuurstof. Maar voor sommige bacteriën is dat geen probleem.

Betere ruimteschepen

De onderzoekers hopen dat er in de toekomst betere ruimteschepen zijn, zodat ze dichterbij Venus kunnen komen. En dan hopen ze dat ze kunnen bewijzen dat er bacteriën zijn.