Trump over bosbranden: 'Het gaat weer afkoelen'

President Trump denkt dat klimaatverandering niks te maken heeft met de bosbranden in zijn land. Volgens de president zijn de branden zo groot geworden doordat veel bossen niet goed zijn onderhouden. Dat zei hij in een overleg met zijn adviseurs.

Trump zegt dat de branden vanzelf weer uit gaan als het kouder wordt.

Het gaat afkoelen, let maar op!

president Trump

Trumps klimaatadviseur is het niet eens met zijn uitspraken. Hij zegt dat wetenschappers zeker weten dat branden veroorzaakt worden door klimaatverandering. En dat Trump daar iets aan moet doen.

Droogte

Volgens wetenschappers wordt het steeds heter op aarde. Hittegolven komen vaker voor en daardoor wordt de grond steeds droger. Ook bomen en planten drogen uit. Als er dan een vonkje bij komt, kunnen grote stukken bos makkelijk in brand vliegen.

Bosgebieden in de staten Californië en Oregon staan al dagenlang in brand. De brandweer probeert het vuur te blussen, maar dat lukt bijna niet. Door de branden zijn duizenden mensen dakloos geworden. Eerder spraken we met Nederlandse kinderen die dicht bij de branden wonen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook