Trump denkt langer na over verbod op TikTok

Amerikaanse kinderen kunnen nog steeds op TikTok. President Trump heeft de Chinese app meer tijd gegeven om afspraken te maken met Oracle, een Amerikaans bedrijf. Oracle wil de data en gegevens van Amerikaanse Tiktokkers opslaan.

Wat is het probleem?

TikTok is een app van een Chinees bedrijf. Donald Trump ziet China als een van zijn grootste vijanden. Hij vertrouwt een Chinees bedrijf niet met zoveel gegevens over zijn landgenoten. Daarom wilde hij de app in Amerika verbieden.

TikTok verzamelt allerlei gegevens over je. Daarmee bepalen ze bijvoorbeeld welke video's jij graag wil zien op je for you page. Ze kijken wie je vrienden zijn en slaan iedere 30 seconden op waar je bent.

Eigenlijk had Oracle dinsdag al klaar moeten zijn met afspraken maken met TikTok. Dat is niet gelukt, maar Trump geeft ze nog wat extra tijd. Aanstaande zondag is de nieuwe deadline.

De baas van Oracle is een goede vriend van Trump. Daarom zou hij het bedrijf wel vertrouwen. Als zij de TikTok-gegevens van Amerikanen opslaan, en China kan er niet meer bij, dan mag de app misschien wel blijven.

Maandag maakten we deze video over TikTok, Trump en Oracle:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.