Toeristen in Thailand krijgen hun eigen afval thuisgestuurd

Mensen die dit weekend in het beroemde Khao Yai-park in Thailand waren, kunnen een pakketje met rommel op hun deurmat krijgen.

Afgelopen weekend werd er zo veel afval achtergelaten, dat de minister van Milieu het zat is. Hij laat al het afval inpakken en stuurt het terug naar de vervuilers.

Er zit ook een briefje bij waarop staat dat ze het nooit meer mogen doen.

We hebben uw afval verzameld in een kartonnen doos en sturen het naar uw huis. Dit zou een les moeten zijn om nooit meer zomaar afval weg te gooien.

de tekst op het briefje

De mensen die bij het park werken, kunnen makkelijk ontdekken wie er allemaal zijn geweest. Iedereen die het park bezoekt, moet namelijk zijn of haar adres achterlaten.

Het Khao Yai-park is het oudste nationale park van Thailand en ook één van de grootste. Het hoort bij een van de mooiste parken van het land. Er zijn watervallen, wilde dieren en bijzondere bomen en planten.

De minister is erg boos over de vervuiling. Volgens hem zijn er genoeg vuilnisbakken in het park. Hij wil dat de mensen er komen om te genieten van de natuur. Niet om de natuur te vervuilen.

Khao Yai nationaal park
Nawit science

De medewerkers van het park gaan aangifte doen tegen de vervuilers. Het zou kunnen dat de mensen niet alleen een pakketje rommel thuis krijgen, maar ook nog een boete.

khaoyainationalpark
อุทยานแห่งชาติเขาใหญ่
ช.ช้าง กลางสายยฝน #ช้างป่าเขาใหญ่ #elephant #อุทยานแห่งชาติเขาใหญ่ #khaoyainationalpark🍃 #khaoyainationalparkthailand