Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuwe corona-maatregelen: kinderen voorlopig niet meer testen

Vrijdagavond was er weer een persconferentie over het corona-virus. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben verteld 'dat het corona-virus met een comeback bezig is'. Ook zeiden ze dat Nederlanders minder streng omgaan met de coronamaatregelen.

Kinderen niet meer testen

Daarom komen er nieuwe regels. Een daarvan is dat kinderen tot en met 12 jaar niet getest hoeven te worden als ze milde klachten hebben. Dat is bijvoorbeeld een neusverkoudheid.

Kinderen met een snotneus kunnen weer naar school.

minister Hugo de Jonge

Door deze maatregel hoopt de minister dat het wat rustiger wordt bij de corona-teststraat. Kinderen tot 13 jaar hoeven zich volgens het kabinet alleen te laten testen als ze in contact zijn geweest met iemand die het coronavirus heeft, of als iemand in hun gezin koorts heeft.

Is het logisch dat kinderen geen test meer hoeven te doen? Reageer op onze stelling!

383
Ik snap waarom kinderen met een snotneus geen corona-test meer hoeven te doen.
Ja55.2%
Nee44.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Alle andere maatregelen op een rij

  • Cafés en restaurants mogen na twaalf uur 's nachts geen nieuwe gasten meer binnen laten. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur moeten ze helemaal dicht.
  • Er mogen binnen én buiten niet meer dan 50 mensen bij elkaar komen. Dat geldt voor bijvoorbeeld feestjes en bruiloften. Het geldt niet voor dansoptredens, begrafenissen en voor een dienst in een kerk, synagoge of moskee.
  • Voor dingen waarbij wel meer dan 50 mensen mogen zijn, zoals een buitenoptreden, moet iedereen aangemeld worden.

De nieuwe regels hierboven gelden alleen voor de gemeentes Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Hollands Midden, Utrecht en Kennemerland. Vooral in die gemeentes raken steeds meer mensen besmet.

Bekijk ook