Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Spannend einde Tour de France: toch een andere winnaar

De Sloveense wielrenner Tadej Pogacar gaat de Tour de France winnen. Vandaag was de een-na-laatste etappe van de Tour de France. En die was erg spannend. Bijna de hele Tour de France, drie weken lang, leek het erop dat wielrenner Roglic ging winnen. Maar vandaag werd duidelijk dat Pogacar toch sterker is.

De wielrenners reden vandaag tegen elkaar in een tijdrit. Ze starten dan niet allemaal tegelijk, maar fietsen omstebeurt. Voordat de rit begon stond Roglic nog op voorsprong. Hij deed het over alle dagen het beste en mocht daarom de gele trui dragen.

Tom Dumoulin

De Nederlander Tom Dumoulin is een van de teamgenoten van Primoz Roglic. Dat betekent dat hij hem helpt om te winnen. Bijna de hele Tour de France lukte dat goed. Maar vandaag gaat het niet zoals de ploeggenoten hadden gehoopt. Pogacar is zo sterk dat hij de etappe wint en dus ook de eindstand van de Tour de France.

De laatste dag

Morgen is er nog één etappe. Dan starten de wielrenners weer gewoon allemaal tegelijk en rijden ze door Parijs. Maar bij die laatste rit is het de gewoonte dat renners de nummer 1 niet meer aanvallen. En dat betekent dus dat, als er niets mis gaat, Pogacar morgen de winnaar van de Tour de France is.