Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sportief: atleet laat zich expres inhalen door tegenstander

Een sportieve actie van Diego Méntrida, een hardloper in Spanje. Hij laat zich tijdens een wedstrijd expres inhalen.

Huh?!

Vlak voor het einde van de wedstrijd rent de hardloper voor hem de verkeerde kant op. Diego ziet het gebeuren en besluit voor de finish te wachten, zodat hij zijn tegenstander voor kan laten gaan. Daardoor eindigt Diego zelf op de vierde plek en wint zijn tegenstander een bronzen medaille.

Normaal

Op insta schrijft de Spaanse hardloper dat hij zijn actie normaal vindt. Hij zegt dat zijn tegenstander de prijs verdient omdat hij al de hele wedstrijd voor hem liep.

De sporters deden mee aan een triatlon. Dat is een wedstrijd waarin je drie verschillende sporten in één keer doet. Het begint meestal met zwemmen, daarna moet je een stuk fietsen en het eindigt met hardlopen.

De beelden van de wedstrijd gaan viral, en veel mensen vinden het een lieve actie. De organisatie van de wedstrijd vond dat ook. Daarom gaven ze Diego een eremedaille en 300 euro. Dat is evenveel als de prijs die bij de derde plek hoort.