Opnieuw grote protesten vanwege doodgeschoten vrouw

Opnieuw grote protesten vanwege doodgeschoten Breonna Taylor

Opnieuw zijn duizenden Amerikanen in verschillende steden de straat op gegaan. Ze zijn boos over de dood van een zwarte Amerikaanse vrouw: Breonna Taylor. De vrouw kwam een half jaar geleden om het leven toen politieagenten op haar schoten.

Gisteren werd duidelijk dat de agenten daarvoor niet naar de rechter hoeven en er dus geen straf voor kunnen krijgen. Veel mensen zijn daar boos en verdrietig over.

Volgens de Amerikaanse wet mochten de agenten schieten omdat er ook op hen werd geschoten. Daar zijn veel mensen boos over. Ze vinden dat er te veel politiegeweld tegen zwarte Amerikanen is en racisme.

Arjen van der Horst werkt voor het Jeugdjournaal in de Verenigde Staten. Hij vertelt dat het vaker ongewapende zwarte Amerikanen zijn doodgeschoten.

De agenten krijgen bijna nooit straf, want er zijn veel wetten die hen beschermen.
correspondent Arjen van der Horst

In verschillende steden is er afgelopen nacht door duizenden mensen gedemonstreerd. Op de meeste plekken gebeurde dat vreedzaam, zoals in de hoofdstad Washington. Maar in Louisville liep het uit de hand. Daar werd geschoten op de politie. Twee agenten raakten gewond en tientallen demonstranten zijn opgepakt.