Virus-deskundigen maken zich zorgen: 'Steeds meer besmettingen'

Virus-deskundigen maken zich zorgen: 'Steeds meer besmettingen'

Al een tijd stijgt het aantal corona-besmettingen in Nederland. Ook vandaag werd bij 2700 mensen het virus ontdekt. Volgens deskundigen is dat slecht nieuws.

Tweede golf

Net als eerder dit jaar zijn in korte tijd veel mensen ziek geworden. Daarom wordt dit nu de 'tweede golf' genoemd. In verschillende ziekenhuizen zijn opnieuw speciale afdelingen voor corona-patiënten geopend.

Virus-deskundige Annemiek van der Eijk doet sinds januari onderzoek naar het corona-virus. Zij maakt zich zorgen dat het virus zich verder verspreidt als mensen zich niet goed aan de regels houden. Daar is ook premier Rutte bang voor.

De cijfers zien er ronduit slecht uit.
Mark Rutte

Annemiek van der Eijk hoopt dat mensen goed afstand houden en thuis blijven als ze ziek zijn. Als minder mensen besmet raken hoeven er niet opnieuw plekken dicht te gaan.

Eigenlijk mogen we nu best wel veel. Kinderen mogen weer sporten, de scholen zijn open. Dat willen we natuurlijk wel zo houden.
virus-deskundige Annemiek van der Eijk

Premier Rutte vertelde gisteren dat er vanaf zondagavond op meer plekken extra regels komen. Bijvoorbeeld dat cafés tot minder laat mogen openblijven en dat bij evenementen niet meer dan 50 mensen mogen samenkomen.

Annemiek van der Eijk denkt niet dat de scholen snel weer dicht zullen gaan, want vorige keer was dat voor veel kinderen en ouders vervelend. "Ze zullen er nu alles aan doen om de scholen open te houden", zegt ze.